Спеціальні потреби

Вибори у штаті Джорджія закріпили за демократами більшість у Сенаті   


"Я часто кажу, що голосування — це свого роду молитва за світ, якого ми хочемо для себе та своїх дітей", — заявив у переможній промові Ворнок, перший чорношкірий сенатор від свого штату
"Я часто кажу, що голосування — це свого роду молитва за світ, якого ми хочемо для себе та своїх дітей", — заявив у переможній промові Ворнок, перший чорношкірий сенатор від свого штату

На перевиборах до Сенату від штату Джорджія переміг сенатор-демократ Рафаель Ворнок. Таким чином, він забезпечив більшість Демократичної партії у Сенаті до кінця нинішнього терміну президента Джо Байдена.

Завдяки цій перемозі, у Сенаті зі 100 сенаторів 51 буде демократ і 49 республіканців.

"Я часто кажу, що голосування - це свого роду молитва за світ, якого ми хочемо для себе та для своїх дітей", - заявив у переможній промові Ворнок, перший чорношкірий сенатор від свого штату.

"Джорджія, ви молилися вустами і ногами, руками і ступнями, головами і серцями. Ви доклали важкої праці, і ось ми стоїмо тут разом", - додав законодавець, який раніше був пастором баптистської церкви.

Президент Байден у Twitter написав, що "виборці Джорджії підтримали нашу демократію і... відправили хорошу людину назад у Сенат".

На проміжних виборах у листопаді ані Рафаель Ворнок, ані його опонент від Республіканської партії Гершел Вокер не змогли набрати 50% голосів виборців, відтак у штаті оголосили перевибори.

Обидва кандидати під час кампанії ставали предметом гострої критики. Демократа Ворнока критикували за те, що він спрямовував федеральні кошти на проект зі зведення будинку для малозабезпечених. Втім, співвласником цього проекту є церква Ворнока.

Республіканця Гершела Вокера, колишнього гравця з американського футболу, критикували, що він оплачував аборти, проти яких, власне, виступає Республіканська партія.

Результат на цих виборах, як вважаєть експерти, закріплює за Джорджією статус штату, який відіграватиме важливу роль на виборах президента країни 2024 року.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG