Спеціальні потреби

Втрата нюху й смаку - симптоми COVID-19?


Втрата здатності відчувати запахи й смаки може бути одним із симптомів інфікування коронавірусом.

Американські лікарі розглядають ймовірність додати втрату нюху й смаку до переліку симптомів, які можуть свідчити про захворювання вірусом COVID-19. Зокрема, втрату здатності відчувати запах фіксували в людей, які були заражені коронавірусом, але не мали інших симптомів.

Британські лікарі нагадують, що втрата нюху й смаку - часті симптоми при багатьох респіраторних інфекціях. А в Німеччині експерти також підтверджують, що ці симптоми спостерігали у 2 із 3 випадків зараження COVID-19, у Південній Кореї це - 30% від усіх хворих.

Зараз найпоширеніші симптоми COVID-19 у підтверджених випадках захворювання: лихоманка – підвищену температуру фіксували у майже 90% випадків. Далі йде сухий кашель – 70% випадків, у третині випадків – втома та вироблення мокротиння. Інші симптоми включають задишку, запалення горла, головний біль, біль у м'язах чи суглобах, озноб.

Абсолютно безсимптомного протікання хвороб практично не відбувається. У більшості пацієнтів, в яких фіксували зараження, симптоми хвороби все одно розвивались із часом. При цьому ВООЗ заявляє, що справжня кількість випадків безсимптомного протікання вірусу невідома.

Дивіться також: Нове дослідження: як довго коронавірус живе на різних поверхнях? Відео

Нове дослідження: як довго коронавірус живе на різних поверхнях? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG