Спеціальні потреби

Думки українців про рішення Конституційного суду щодо використання доказів у кримінальних справах


Наприкінці минулого тижня Конституційний суд України ухвалив рішення, згідно з яким правоохоронні органи не можуть звинуватити будь-кого у скоєнні злочину на підставі даних або інформації, отриманих із порушенням закону. Судам фактично заборонили брати до уваги навіть ті правдиві докази, під час отримання яких порушено встановлений законом порядок, або якщо їх збирала не уповноважена на це особа.

Деякі оглядачі припускають, що рішення Конституційного суду може фактично зруйнувати кримінальну справу проти колишнього президента України Леоніда Кучми. Ключовим доказом якої є так звані «плівки Мельниченка». Інші ж кажуть, що це рішення зашкодить пересічним людям, які не зможуть використати зроблені ними фото та відео для доказу фактів хабарництва чи інших злочинів.

У нашій традиційній рубриці «Тема тижня» ми поцікавилися Вашою думкою щодо того, чи варто ігнорувати докази у кримінальних справах, які були зібрані з порушенням закону.

Результати опитування:
так – 43%
ні – 50%
не знаю – 7%


У відеосюжеті дивіться, що з цього приводу думають перехожі на вулицях Києва та приєднуйтесь до дискусії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG