Спеціальні потреби

"Слухняність каліфорнійців" — у Лос-Анджелесі День Незалежності відсвяткували, дотримуючись жорстких обмежень


У найбільшому місті штату Каліфорнія, Лос-Анджелесі, де різко побільшало кількість заражених коронавірусом, святкування Дня Незалежності пройшло без великих зібрань і переважно з дотриманням вимоги соціального дистанціювання.

На пляжі Санта-Моніка щороку на День Незалежності переважно ніде яблуку впасти. Втекти від спеки міста до океанського бризу і позасмагати на золотих пісках зазвичай приїжджали тисячі мешканців. Однак цього року все кардинально змінилось — на широкому пляжі порожньо, біля входу на легендарний пірс лише стоїть патрульна машина.

Те ж саме можна побачити й на сусідньому пляжі Веніс Біч. Прибережна смуга - порожня. Напередодні губернатор Каліфорнії Гевін Ньюзом наказав зачинити паркування біля пляжів.

Пляж Веніс Біч 4 липня
Пляж Веніс Біч 4 липня

Щоправда, людей можна побачити на “Веніс Боардволк” - популярному променаді поблизу пляжу Веніс Біч. Пара близьких друзів Сесілія і Ренді не зраділи щорічній традиції і приїхали сюди відсвяткувати День Незалежності. Сесілія із сусіднього округу Орандж Каунті, Ренді - із Техасу. Вони вважають — усі обмеження схожі на комунізм.

“Це просто неймовірно, як вони зіпсували все - для людей, які хотіли відсвяткувати закрили все. Що це за День Незалежності такий? Вони обрізають нам крила. Зазвичай після прогулянки пляжем, я йшла на феєрверки. Але цього року вони все скасували ”, - розповідає 50-річна Сесілія.

“Вони мають дозволити американцям приймати самим рішення за себе. Ми позбулись королів 250 років тому. Зараз губернатор — новий король. Хто дав йому право говорити мені, що роботи. Це незаконно”, - каже 57-річний Ренді.

Ренді принципово не одягає маски під час прогулянки. “Ви жартуєте? Це моє рішення. Я вільний. Свобода означає право вибору, я не роблю нічого незаконного”, - каже він.

Сесілія і Ренді святкують День Незалежності на променаді поблизу Веніс Біч
Сесілія і Ренді святкують День Незалежності на променаді поблизу Веніс Біч

На набережній працює вуличний ринок — митці продають свої вироби, музиканти грають на гітарах, ворожки ворожать на картах.

Променад "Веніс Боардволк" на День Незалежності 4 липня
Променад "Веніс Боардволк" на День Незалежності 4 липня

Раніше в День Незалежності прибуток зростав у двічі через великі натовпи місцевих мешканців і туристів з інших штатів. Та цього року прибуток впав на 90 відсотків, розповідає художник Джол Форле: “Цей коронавірус зіпсував наші життя. Я особисто вірю в те, що цей вірус спланований для вигоди корпорацій. Мій же бізнес стрімко пішов вниз.”

Джол Форле, художник, продає картини на променаді
Джол Форле, художник, продає картини на променаді

На набережній можна побачити і патрульних поліцейських на конях. Офіцер Вон Войт, з Лос-Анджелеського департаменту поліції, розповідає, що ніяких грубих правопорушень не спостерігають.

Поліціянти патрулюють на променаді
Поліціянти патрулюють на променаді

До людей, які не одягають масок, ніяких примусових мір не вчинятимуть.

“Теоретично ми маємо право штрафувати людей, які не одягають масок, але практично ніхто цього у свято робити не буде” , - запевняє Вон Войт.

Поліцейський спілкується з мешканцями на "Веніс Боардволк"
Поліцейський спілкується з мешканцями на "Веніс Боардволк"

Відомі міські парки, традиційне місце сімейних прогулянок і смаження барбекю на День Незалежності, також залишились порожніми.

Єдине, в чому мешканці Лос-Анджелеса все ж не змогли собі відмовити на День Незалежності, це феєрверки. Попри те, що у місті заборонили усі піротехнічні засоби і скасували усі шоу, ближче до вечора, у різних районах міста мешканці почали запускати феєрверки.

Та все ж більшість мешканців «міста ангелів» провели День Незалежності у сімейному колі, смажачи барбекю у своїх подвір’ях, дотримуючись анти-коронавірусних правил.

Дивіться також: В Україні 244-ту річницю незалежності США відзначили в онлайн-форматі

В Україні 244-ту річницю незалежності США відзначили в онлайн-форматі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG