Спеціальні потреби

Палата представників: проти плану про біженців із Сирії


Палата представників США, у якій більшість мають республіканські законодавці, у четвер тимчасово призупинила план президента Обами про прийняття 10 тисяч іракських і сирійських біженців протягом наступного року. Однак президент обіцяє накласти вето, якщо подібне рішення схвалить також Сенат.

Президент Обама дав зрозуміти, що він передбачає, що план про прийняття біженців таки буде прийнятий.

«Моє сподівання таке, що після спалаху риторики люди заспокояться, подивляться на факти, і ми зможемо продовжувати заходи», – заявив він на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Манілі.

У Палаті представників за пропозицію накласти жорсткішу перевірку на іракців і сирійців, які прибувають до США, проголосувало 289 законодавціав, причому більшість республіканців і значна група демократів. Доля законопроекту у Сенаті непевна.

Деякі законодавці висловили занепокоєння, що разом з біженцями до США можуть прибути терористи, щоб пізніше здійснити атаки, подібні до тих, які минулої п’ятниці здійснено в Парижі.

Дивіться також: Розмова США із Путіним: по-хорошому, чи з позиції сили

Розмова США із Путіним: по-хорошому, чи з позиції сили? - думки республіканців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG