Спеціальні потреби

Конгрес США знову намагається реформувати систему міжнародного мовлення


Конгресмен Ед Ройс
Конгресмен Ед Ройс

Конгрес США в черговий раз намагається провести реформу американського міжнародного мовлення. Це мовлення веде, в тому числі і «Голос Америки».

Комітет з міжнародних відносин Палати представників у четвер представив законопроект про створення нового відомства під назвою Управління США з питань міжнародного мовлення замість існуючої Ради керуючих з питань мовлення (BBG).

У віданні BBG є мовні компанії «Голос Америки» і Телебачення і радіо Марті, а також фінансуються урядом незалежні мовні компанії Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE / RL), Радіо Вільна Азія (RFA) і Близькосхідна мережу мовлення (MBN).

Відповідно до законопроекту, «Голос Америки», Телебачення та радіо Марті і Бюро з міжнародного мовлення (підрозділ BBG, що відповідає за технічну та адміністративну підтримку) пропонується об’єднати в складі нового відомства під керівництвом головного керуючого.

RFE / RL, RFA і MBN в свою чергу будуть об’єднані в новинну мережу Freedom News Network з окремим правлінням і керівником.

Конгресмен-республіканець від штату Каліфорнія Ед Ройс, який очолює комітет і виступив головним автором законопроекту, вважає, що реформа BBG необхідна, щоб «велика частина бюджету відомства могла бути спрямована на протидію іноземній пропаганді, а не на утримання вашингтонської бюрократії».

Законодавець призначив слухання щодо законопроекту на 21 травня.

Аналогічний законопроект був прийнятий у Палаті представників в липні 2014 року, проте не встиг пройти розгляду в Сенаті до закінчення поточного терміну повноважень Конгресу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG