Спеціальні потреби

Лише 11 відсотків американців задоволені роботою Конгресу


Минулого року більшість робочого часу Конгресу пішла на міжпартійні суперечки навколо федерального бюджету. Цілий рік демократи та республіканці звинувачували один одного в гальмуванні роботи Конгресу. У свою чергу президент Обама звинувачував Конгрес у штовханні країни до дефолту через несплату національного боргу.

2011 року Конгрес прийняв вісімдесят законів, у попередньому – 258. Багато американців обурені. Аналітики кажуть, що причини такого незадоволення Конгресом мають глибокі корені.

«Сьогодні оцінка чесності та етичної поведінки Конгресу нижча, ніж працівників будь-якої галузі країни, де ми провели дослідження. Їх рейтинг довіри навіть нижчий, ніж у тих, хто продає товари та послуги по телефону. Нижчий навіть, ніж у традиційних рекордсменів – продавців автомобілів», - говорить редактор видання Ґеллап Френк Ньюпорт.

Багато аналітиків погоджуються, що саме жорстке міжпартійне протистояння стоїть на заваді ефективності Конгресу.

«У нас є дві партії, які мають абсолютно полярні ідеології та системи пріоритетів. Такої поляризації Америка не мала десятки років. Республіканцям та демократам дуже важко про щось домовитись», - каже історик Аллан Ліхтман.

Рівень довіри до Обами вищий. За даними останніх опитувань, його підтримують 46 відсотків американців. Втім експерти попереджають, що і в нього є причини для хвилювання з наближенням виборів у листопаді.

«Ми поставили таке запитання – кому ви більше довіряєте у Вашингтоні – республіканцям чи Президенту Обамі. Обама переміг, але з невеликим відривом», - пояснює Френк Ньюпорт.

Вже у листопаді цього року виборці матимуть нагоду сповна показати своє незадоволення, замінивши своїх обранців тими, хто, на їх думку, може краще впоратись з роботою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG