Спеціальні потреби

Держсекретар Клінтон перебуває з візитом у Ємені


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

У ході своєї поїздки країнами регіону Перської затоки державний секретар Гілларі Клінтон прибула до Ємену, де заявила про намір США співпрацювати з країною у її боротьбі з тероризмом і подоланні інших проблем.

Після зустрічі з президентом Алі Абдуллою Салехом у столиці країни Сані, пані Клінтон заявила, що США і Ємен стоять перед лицем «спільної загрози» з боку аль-Кайди та інших екстремістських угруповань.

Держсекретар сказала, що США також віддані справі надання економічної допомоги Ємену в рамках партнерства, до якого будуть залучені приватний і публічний сектори обох країн.

У розмові з Алі Салехом пані Клінтон планувала порушити питання пропонованих змін до конституції Ємену, включно з положенням про продовження терміну при владі президента, проти чого виступають США.


У 2006 році президента Салеха було переобрано на семирічний термін. Алі Абдулла Селех керує Єменом від 1978 року і став главою Республіки Ємен коли Єменська Арабська Республіка і Народно-Демократична Республіка Ємен об’єдналися у 1990 році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG