Спеціальні потреби

Радіо «Нове життя» руйнує стереотипи про християнство серед мусульман


У мусульманських країнах досі існує чимало стереотипів щодо християн. Руйнувати цей негативний імідж взялась організація Світового християнського мовлення. Зробити це вирішили старим, перевіреним роками способом – за допомогою радіомовлення. Християнська радіостанція KNLS або ж «Нове життя» розташована на Алясці. Її програми виходять англійською, китайською та російською мовами.

З розвитком Інтернету чимало провідних радіостанцій, включно з «Голосом Америки», припиняють мовлення на коротких хвилях. Однак на станції «Нове життя» вірять у їхню ефективність.

Чарльз Кауділ президент неприбуткової організації Світового християнського мовлення, яка володіє станцією KNLS, вважає, що короткі хвилі мають велике майбутнє. Вони дозволяють донести слово Боже у найвіддаленіші куточки світу.

«У певних країнах дуже мало людей мають доступ до Інтернету чи супутників. Але усі мають короткохвильові радіоприймачі. У світі приблизно три мільярди таких приймачів», – Чарльз Кауділ.

Організацію світового християнського мовлення заснував 30 років тому Моріс Голл, чоловік який допоміг зібрати мобільну короткохвильову станцію для повідомлень із саміту у Ялті, на якому президент США Франклін Рузвельт зустрічався зі своїми британським та радянським колегами. Сьогодні це один з найбільших короткохвильових релігійних мовників у США. Зі своєї студії у передмісті Нешвіла, що у штаті Тенесі, ведучі станції передають культурні та музичні програми, які через станцію на Алясці досягають найвіддаленіших куточків світу. Працівники кажуть. що листи від слухачів приходять звідусіль. У відповідь працівники станції розсилають копії Біблії.

Віднедавна організація поширює своє мовлення на мусульманський світ, для чого будує станцію посилення радіосигналу на Мадагаскарі. Щойно створеним арабським відділом керує уродженець Єгипту Тоні Тадрос. За його словами, станція ставить за мету поширювати свободу віросповідання в мусульманському світі та руйнувати усталені стереотипи:

«Більшість мешканців Близького Сходу мають хибне уявлення про християнство. Вони думають, що Біблія аморальна, у них існує багато невірних стереотипів, які складались роками».

Змінювати ці стереотипи тут планують, поширюючи інформацію перевіреним роками та залізними завісами способом, за допомогою коротких рaідохвиль.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG