Спеціальні потреби

Членство в НАТО в інтересах України - екс-помічник держсекретаря США Девід Крамер


Екс-помічник держсекретаря США Девід Крамер
Екс-помічник держсекретаря США Девід Крамер

На думку старшого експерта Міжнародного університету у Флориді та колишнього помічника держсекретаря США Девіда Крамера, членство в НАТО надасть Україні гарантії безпеки та поглибить інтеграцію з євроатлантичним співтовариством.

Думаю, українське майбутнє – з НАТО. НАТО пообіцяло в 2008, що Україна і Грузія стануть членами альянсу. І Україна, і НАТО мають зробити, щоб ця обіцянка була виконана.
Екс-помічник держсекретаря США Девід Крамер

Про це Девід Крамер розповів журналістам Голосу Америки. Також, за його словами, відповідальність за зупинення конфлікту – на Путіні, який до цих днів відмовляється визнати, що російські війська є у Східній Україні.

"Порівняно з тим, що було до 2014 року, в Україні збільшилась підтримка ідей приєднання до НАТО. Думаю, українське майбутнє – з НАТО. НАТО пообіцяло в 2008, що Україна і Грузія стануть членами альянсу. І Україна, і НАТО мають зробити, щоб ця обіцянка була виконана. Це в інтересах Україні, і надасть Україні гарантії безпеки та поглибить інтеграцію з євроатлантичним співтовариством", - розповідає Крамер.

Екс-помічник держсекретаря зауважує, що США мають чітко заявляти, що окупацією іншої країні Росії не вдасться втримати її від членства в ЄС або НАТО.

"Звісно, у випадку з НАТО важче, в першу чергу – те, що стосується гарантій військової безпеки. Це має бути зрозуміло, що двері залишаються відкритими і ми просуваємось до того, щоб вітати Україну і Грузію в цих дверях", - коментує експерт питання, чи вдасться Україні та Грузії рухатись в напрямку членства в НАТО та ЄС, не дивлячись на проблеми окупованих територій.

Це Росія вторглась в Україну, а не навпаки. Думаю, має бути сильніша відповідь Заходу, більший тиск на Кремль. Не думаю, втім, що ми побачимо якісь зміни в цьому напрямку поки не пройдуть і президентські, і парламентські вибори в Україні
Екс-помічник держсекретаря США Девід Крамер​

"Це Росія вторглась в Україну, а не навпаки. Думаю, має бути сильніша відповідь Заходу, більший тиск на Кремль. Не думаю, втім, що ми побачимо якісь зміни в цьому напрямку поки не пройдуть і президентські, і парламентські вибори в Україні", - наполягає Крамер.

Нагадаємо, що дослідник американського аналітичного центру Atlantic Council і колишній посол США в Україні Джон Гербст в статті "Нова холодна війна може багато навчитись у старої холодної війни" закликав США надавати мільярд доларів військової допомоги Україні на рік.

Дивіться також: Студія Вашингтон. Чи використає Росія вибух у Керчі проти України?

Студія Вашингтон. Чи використає Росія вибух у Керчі проти України?
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

  • 16x9 Image

    Марія Прус

    В українській службі Голосу Америки з 2016 року. Висвітлює політику, культурні та соціальні події, а також життя української громади у США. Має ступінь магістра Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

  • 16x9 Image

    Олексій Коваленко

    Журналіст, ведучий щоденних телепрограм Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми розслідування воєнних злочинів, міжнародних санкцій, військової та економічної підтримки України від США та ЄС. Досліджую питання свободи медіа та протидії російській дезінформації і пропаганді.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG