Спеціальні потреби

Китай обіцяє скоротити митні тарифи і провести реформи у сфері міжнародної торгівлі


Президент Сі Цзіньпін виступає на Азійському економічному форумі (Boao)
Президент Сі Цзіньпін виступає на Азійському економічному форумі (Boao)

Президент Китаю Сі Цзіньпін не згадав Дональда Трампа по імені і не говорив про посилення суперечок із Сполученими Штататми під час провови під час Форуму Боао (азійський відповідник Економічного форуму в Давосі).

Але зміни, які він обіцяв зробити в напрямку економічних реформ, були пов’язані із суперечкою з погрозами з боку президента Трампа накласти значні тарифи на китайські товари.

У своїй промові китайський керівник сорок два рази повторив слово «відкрити». Одним з головних послань у промові було те, що Китай хоче відкрити двері для бізнесу. Це також було зусиллям, як сказав один експерт, підкреслити контраст між підходом Пекіна і Вашингтона.

«Я хочу відкрито сказати кожному, двері Китаю не закриються, а відкриються навіть ширше», сказав президент.

Він також заявив, що Китай започаткує ряд великих заходів цього року, включно із скороченням тарифів на імпорт автомобілів. А це одна з головних перешкод у торгівлі, про які часто говорив президент Трамп. Китай накладає 25-відсоткове мито на імпортні автомобілі, тоді як китайські автомобілі, експортовані до Сполучених Штаттів, оподатковані на 2,5 відсотка.

Сі Цзіньпін повторив обіцянку відкрити також китайський фінансовий сектрор – послаблюючи обмеження – і прискорити відкриття страхувального сектора.

Китайський президент заявив, що його країна проведе цього рокуреструктуризацію державного бюро інтелектуальної власності шляхом зміцнення правоохоронних органів і збільшення штрафів за порушення, а також посилить юридичний захист.

Він не подав часових рамок реформ, але додав що вони відбуватимуться скоріше, ніж пізніше, і швидше, а не повільніше.

Деякі експерти кажуть, що вони в цих обіцянках не бачать нічого нового і що вони не дорівнюють тому, на що розраховує адміністрація президента Трампа.

Дивіться також: Карпатські майстрині вручну створюють унікальні килими за дизайном українських ілюстраторок. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG