Спеціальні потреби

Китай запропонував підтримати зусилля ООН щодо ядерних випробувань КНДР


Міністр закордонних справ Китаю Ван Її
Міністр закордонних справ Китаю Ван Її

Китай повідомив, що підтримає Організацію Об’єдниних Націй у заходах проти Північної Кореї у відповідь на її найновіше ядерне випробування.

«Беручи до уваги нові події на Корейському півострові», сказав міністр закордонних справ Ван Її у четвер під час прес-конференції в Пекіні, «Рада Безпеки повинна дати відповідь і вдатися до необхідних заходів» у зв’язку з цією кризою».

Однак Ван також піждкреслив, що «санкції і тиск» мусять бути застосовані разом з «діалогом і переговорами» з Пхеньяном. Китай є найбільшим дипломатичним і економічним союзником Північної Кореї, і твердить, що жорсткіші санкції проти Пхеньяна не вплинуть великою мірою на пом’якшення напруження на Корейському півострові.

У середу в Білому домі президент Дональд Трамп заявив: «побачимо що станеться», відповідаючи на запитання, чи він схвалить військові дії проти Північної Кореї, додаючи: «це не перший варіант». Він сказав це після телефонної розмови з президентом Китаю Сі Цзіньпіном.

На запитання «Голосу Америки», про що він розмовляв з китайським лідером щодо Півнінчої Кореї, Трамп відповів: «президент Сі хотів би зробити щось у справі Північної Кореї, але що неясно, чи він може, чи ні зробити це».

Трамп охарактеризував свою розмову із Сі Цзіньпіном як «дуже, дуже відкриту і дуже рішучу», додаючи, що «це була дуже корисна телефонна розмова. Вона продовжувалась довший час».

Президент Трамп додав, що в справі недавніх провокацій Північної Кореї, «Сі прогоджується зі мною на 100 відсотків. Він також не хоче бачити того, що там відбувається».

Дивіться також: На США насувається ураган-монстр «Ірма»

На США насувається ураган-монстр "Ірма". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG