Спеціальні потреби

Через розмову з шахраєм міністр в Молдові йде у відставку


Міністр юстиції Молдови пішов у відставку в понеділок після того, як до преси потрапив запис телефонної розмови з 2015 року, в якій, він, як видається, говорить з особою згодом засудженою через «крадіжку століття» в країні.

Jurnal TV оприлюднив переговори між Александру Танасе та бізнесменом В'ячеславом Платоном, який зараз відбуває покарання за відмивання коштів та шахрайство, пов’язане зі зникненням 1 мільярда доларів з банківської системи Молдови.

На записі, Платон питає Танасе, який на той час очолював Конституційний суд, чому не було прогресу у розслідуванні шахрайства.

Танасе відповідає: «у Молдові, які в Африці, немає поваги до законів».

Танасе не підтвердив і не заперечив справжність запису, але сказав, що він піде у відставку. Він також назвав оприлюднення запису політично мотивованим.

«Я хочу піти, адже я став ціллю кампанії з дискредитації», - сказав він.

Через це банківське шахрайство, втрати одного з трьох найбільших банків Молдови сягнули однієї восьмої ВВП.

Прем’єр-міністр Павел Філіп, який ще не прийняв відставки Танасе, захищає міністра: «Танасе є професіоналом своєї справи. За короткий час йому вдалось багато чого досягти, зокрема, почати судову реформу», - сказав він на засіданні уряду.

Дивіться також: Науковці попереджають: думаючі технології несуть небачені раніше загрози.

Науковці попереджають: думаючі технології несуть небачені раніше загрози. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG