Спеціальні потреби

Через банки Естонії відмили 13 мільярдів доларів - поліція


Більше 13 мільярдів доларів (11 мільярдів євро) відмили через банки в Естонії за період з 2012 до 2016 року, повідомляє Reuters з посиланням на інформацію від поліції країни.

Естонія є членом ЄС і країну вразив скандал з відмиванням коштів, походженням з Росії, Молдови та Азербайджану через банківські рахунки нерезидентів, який також призвів до закриття кредиторів в Естонії та Латвії.

Служба фінансової розвідки Естонії зазначила, що на додаток до понад 6 мільярдів відмитих через естонські банки через схеми, виявлені державними інспекторами, ще 7,3 мільярда євро було переведено через естонські банки шляхом продажу російських акцій та облігацій.

«В 2012 році цінні папери з Росії на суму більше 7,3 мільярда євро пройшли через естонську фінансову систему. Надходження від продажу було переведено до десятків юрисдикцій на користь тисяч компаній в якості оплати за товари та послуги», - звітує Служба фінансової розвідки в своєму щорічному звіті.

Поліція Естонії попереджає, що більше спроб відмивання коштів очікується цього року, через закриття банків в Росії.

Латвійські посадовці попередили в четвер, що очікується зростання потоку коштів сумнівного та незаконного походження до інших країн ЄС, оскільки влада країн Балтії посилила нагляд за рахунками нерезидентів.

Дивіться також: ​Інтерв'ю Луценка: про зустріч Трампа з Порошенком, Манафорта та боротьбу з корупцією

Інтерв'ю Луценка: про зустріч Трампа з Порошенком, Манафорта та боротьбу з корупцією. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:12 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG