Спеціальні потреби

США: час Росії припинити нахабну дезінформацію і визнати свою роль у катастрофі MH-17


Гедер Науерт
Гедер Науерт

Ми рішуче підтримуємо рішення Нідерландів та Австралії щодо відповідальності Росії за її роль в збитті малайзійського літака рейсу MH17 в липні 2014 року в небі над східною Україною і за жахливу смерть 298 цивільних. Про це йдеться в заяві Державного департаменту США.

"Час Росії визнати її роль в збитті літака MH17 і припинити нахабну кампанію з дезінформації", - наголосила речниця Держдепу Гедер Науерт.

В заяві також наводяться основні висновки міжнародної Спільної слідчої групи, яка встановила, що зенітно-ракетна установка «Бук», яку використали для збиття пасажирського літака, перебуває у власності Російської Федерації і приписана до 53-ї бригади військ протиповітряної оборони Росії, базованій неподалік Курська.

Її доставили на суверенну територію України з Росії; постріл провели з території, підконтрольній Росії та керованим Росією силам на сході України, потім її повернули на територію Росії, наголосили в Держдепі.

"Ми закликаємо Росію дотримуватись резолюції РБ ООН 2166 і надати відповідь на законні запити Австралії та Нідерландів", - йдеться в заяві.

В Держдепі також нагадали про жертви спричинені російською агресією в Україні.

"Російська агресія в Україні з 2014 спричинила більш ніж 10 300 смертей, включаючи загиблих у трагедії MH17. Давно настав час для Росії припинити це насильство", - наголошується в заяві.

Дивіться також: Чиєї співпраці хоче міжнародне розслідування збиття MH17 і коли суд в Нідерландах? Відео

Чиєї співпраці хоче міжнародне розслідування збиття MH17 і коли суд в Нідерландах? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG