Спеціальні потреби

У Каліфорнії ухвалили резолюцію з нагоди 25 річниці Незалежності України


Засідання законодавчого органу Каліфорнії
Засідання законодавчого органу Каліфорнії

Сенат штату Каліфорнія у присутності посла України в США Валерія Чалого ухвалив резолюцію з нагоди відзначення 24 серпня 2016 року Дня Незалежності України.

Про це повідомляється на сайті посольства України у Вашингтоні.

Підтримана верхньою палатою законодавчого органу Каліфорнії резолюція «відзначає значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичного, економічного та культурного надбання Каліфорнії», - йдеться у повідомленні.

За словами дипломатичного представництва України в США, у цьому документі також вказується на споконвічну боротьбу українського народу за свободу і незалежність та досягнення демократичних ідеалів, що залишається актуальним і на нинішньому етапі розбудови України.

У звязку з цим, як зазначається, Сенат Каліфорнії підтримує проведення заходів з відзначення у цьому штаті Дня Незалежності України.

За поівдомленням посольства, після голосування за згадану резолюцію Валерій Чалий провів зустріч з головою демократичної більшості в штатному Сенаті Каліфорнії Кевіном де Леоном, під час якої подякував за солідарність з Україною у такий складний час та обговорив перспективи активізації двосторонньої взаємодії.

Участь у зустрічі також взяли губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі та народний депутат України Надія Савченко, - йдеться у повідомленні посольства України в США.

Посольство України в США також на своїй сторінці у Facebook повідомило, що своїм рішенням Асамблея (нижня палата законодавчого органу) штату Каліфорнія встановила 26 листопада 2016 року Днем пам'яті жертв Голодомору.

Дивіться також: Через НАБУ Луценку пригадали його скарги на правосуддя за часів Януковича

Через НАБУ Луценку пригадали його скарги на правосуддя за часів Януковича. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

XS
SM
MD
LG