Спеціальні потреби

У Каліфорнії досліджують, чи там вже шириться новий більш заразний штам коронавірусу


Науковці в Лос-Анджелесі намагаються встановити, чи у штаті вже шириться новий більш заразний штам коронавірусу, який вперше ідентифікували у Великій Британії, пише LA Times.

На західному узбережжі США продовжує набирати обертів нова хвиля COVID-19: лікарні переповнені, кількість хворих і померлих постійно зростає. Днями лише в Лос-Анджелесі та околицях за добу померли рекордні 140 людей.

Якщо така ситуація триватиме, то за місяць кількість шпиталізованих каліфорнійців може подвоїтись, ​повідомив у соцмережах губернатор штату Гевін Ньюзом.

Як Голос Америки повідомляв раніше, новий штам коронавірусу на 56% заразніший, ніж оригніальний різновид цього вірусу. Вчені не знайшли доказів, що нова мутація вірусу є більш смертоносною.

Попри те, що десятки країн тимчасово заборонили авіарейси з Великої Британії, новий штам уже зареєстрували в багатьох країнах. Фахівці попереджають, що нова мутація може стати домінуючою у всьому світі, але кажуть, що немає підтвердження того, що цей різновид вірусу є більш небезпечним чи стійким до вакцин.

Дивіться також: Вся надія на 2021: Що ньюйорківці кажуть про цьогорічні свята? Відео

Вся надія на 2021: Що ньюйорківці кажуть про цьогорічні свята? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG