Спеціальні потреби

У Г’юстоні завершилася церемонія прощання з екс-першою леді Барбарою Буш


Церемонія прощання з дружиною і матері президентів США завершилася в Г'юстоні, штат Техас



Кілька колишніх президентів США приєдналися до сотнень скорботних на церемонії прощання з екс-першою леді США Барбарою Буш, яка пішла з життя у вівторок у віці 92 років.

Вона була дружиною 41 президента США, Джорджа Буша-старшого, і матір'ю 43 президента - Джорджа Буша-молодшого.

Крім чоловіка і старшого сина віддати останню шану Барбарі Буш прийшли екс-президенти Барак Обама і Білл Клінтон.

Похоронна церемонія проходила в Єпископальної церкві Святого Мартина в Г'юстоні, штат Техас. Цю церкву Барбара з чоловіком почали відвідувати в 1950-х роках, коли переїхали в Техас.

На службі лише для запрошених гостей була присутня нинішня перша леді Меланія Трамп, а також Мішель Обама і Гілларі Клінтон.

Барбару Буш поховають на території бібліотеки імені Буша в Техаському університеті A & M, який знаходиться приблизно за 160 км від Г'юстона. Там спочиває трирічна дочка пари, Робін, яка померла від лейкемії в 1953 році.

З траурними промовами виступили другий син і колишній губернатор Флориди Джеб Буш і давня подруга Барбари Сьюзан Бейкер, дружина колишнього держсекретаря Джеймса Бейкера. Прощальне слово також виголосив історик Джон Мічам, який написав біографію Джорджа Буша-старшого.

У п'ятницю на прощання з Барбарою Буш прийшли тисячі людей.

Дивіться також: США згадують Барбару Буш

США згадують Барбару Буш. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG