Спеціальні потреби

ЄС пом’якшить санкції проти Бірми


Під час зустрічі із урядовцями Бірми у понеділок, представники Європейського Союзу говорили про подальше пом'якшення санкцій щодо цієї азійської країни.

Європейський комісар з питань розвитку Андріс Піебалґс оголосив про намір ЄС надати майже 200 мільйонів доларів допомоги упродовж наступних двох років.

У свою чергу, речник Нижньої палати Шве Манн пообіцяв, що вибори, які пройдуть у Бірмі у квітні, будуть вільними і справедливими.

Європейський комісар з питань розвитку Андріс Піебалґс
Європейський комісар з питань розвитку Андріс Піебалґс
У січні ЄС уже полегшив заборону на поїздки керівників Бірми. Європейські посадовці пообіцяли подальші поступки, якщо уряд країни проводитиме реформи.

Підтримуваний військовими уряд Бірми прийшов до влади у виборах 2010-го року. Попри звинувачення у фальшуванні виборів, обраний уряд звільнив політичних в'язнів, веде переговори про припинення вогню з етнічними повстанцями і дозволив лідерові опозиції Аун Сан Су Чжі та її Національній лізі за демократію повернутися в політику.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG