Спеціальні потреби

Російські генерали, ймовірно, вимагають розстрілу дезертирів – британська розвідка


Російський солдат у Ростові-на-Дону. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 28 жовтня заявив, що Росія завершила мобілізацію 300 тисяч резервістів.
Російський солдат у Ростові-на-Дону. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 28 жовтня заявив, що Росія завершила мобілізацію 300 тисяч резервістів.

Росія може почати стріляти у власних солдатів, щоб зупинити відступ чи дезертирство в Україні, повідомляє британська розвідка.

Низький моральний дух і небажання воювати російських військових, ймовірно, стали причиною того, що російське командування почало розгортати «загороджувальні війська» або «підрозділи блокування». Про це йдеться в щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії про війну Росії проти України.

За даними британської розвідки, які спираються на нещодавні повідомлення, російські генерали, ймовірно, хотіли, щоб їхні командири застосували зброю проти дезертирів, а також - щоб солдати стояли на оборонних позиціях «до смерті».

«Ці підрозділи погрожують розстріляти власних солдатів, які відступають, щоб змусити їх іти у наступ», – пише британська розвідка у твіті.

У повідомленні наголошується, що практика використання загороджувальних загонів була випробувана у попередніх війнах, які вела Росія.

Українські ЗМІ публікували раніше інтерв'ю з російськими полоненими, які розповідали про те, що росіяни застосовують загороджувальні загони.

У практиці СРСР загороджувальні загони активно використовувалися під час Другої світової війни і розміщувалися позаду основних військ для запобігання втечі військовослужбовців з поля бою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG