Спеціальні потреби

Стрілянина у Великобританії: 12 загиблих, 25 поранених


Британська поліція намагається встановити мотиви найкривавішої за понад 10 років у країні стрілянини.

Британська поліція намагається встановити мотиви найкривавішої в країні за понад 10 років стрілянини.

За повідомленням органів влади, понад 100 поліцейських розслідують обставнини злочину, скоєного таксистом, який застрелив 12 людей і поранив 25 у середу у графстві Камбрія, що на північному заході Великобританії.

Британські ЗМІ вказують на можливі мотиви влаштованого Дерріком Бердом масового вбивства, яке завершилося його самогубством.

У повідомленнях мас-медіа зазначається, що перед стріляниною, 52-річний Берд сперечався із колегами-таксистами, і можливо з родиною.

Першою жертвою стрілянини, яка тривала близько трьох годин у середу, став брат-близнюк Берда. Відтак, Берд також убив, серед інших, приятеля-таксиста, сина фермера та велосипедиста.

Насильство із застосуванням вогнепальної зброї є рідкісним явищем у Великобританії, де існують суворі закони щодо її посідання.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG