Спеціальні потреби

Борг американців за освіту наблизився до 1,5 трильйона доларів


Заборгованість американців по виплатах кредиторам за вартість навчання у вересні складала 1,44 трильйона доларів. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на дані оприлюднені Федеральним резервним банком Нью-Йорка.

Як відзначає видання понад 10% виплат за боргом значно затримують.

Проблему недоступності навчання у США загалом визнають усі політичні сили США. У 2017-му році популярний сенатор-демократ Берні Сандер заявив, що освіта у державних університетах та коледжах країни мають стати безплатними. Кандидат у президенти від Демократичної партії на виборах 2016-го року Гілларі Клінтон у ході виборчої кампанії запропонувала низку політичних рішень націлених на полегшення тягаря виплат по заборгованості за вартість освіти.

У листопаді мільярдер, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг розповів на сторінках The New York Times, чому вже пожертвував 1,5 мільярда доларів на вищу освіту і планує жертвувати ще: "Відмова студентам у вступі через те, що у них немає грошей, підриває принцип рівності можливостей і усталює бідність, яка триває з одного покоління в інше".

"Я даю університету Джонса Гопкінса 1,8 мільярда доларів на фінансову допомогу вступникам (фінансова допомога університету зменшує вартність навчання, яку має сплатити студент - прим. ГА), щоб двері цього університету більше не закривались перед тими, хто не має коштів. Я хочу дати можливості, які я сам мав, поколінням талановитих студентів, незалежно від їх фінасового статусу", - твітує бізнесмен-благодійник.

Дивіться також: Екс-мер Нью-Йорка Блумберг заявив про безпрецедентну пожертву своїй альма-матер

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG