Спеціальні потреби

"Україна - це надія демократії, а Путін – терорист", - сенатори США в Києві


Сенатори США Ліндсі Грем Грем та Річард Блюменталь відвідали виставку знищеної російської техніки та іншого озброєння в Києві, Україна.
Сенатори США Ліндсі Грем Грем та Річард Блюменталь відвідали виставку знищеної російської техніки та іншого озброєння в Києві, Україна.

«Ми бачимо Україну як надію демократії, а Путіна – як терориста…», - таку заяву сенатор-республіканець Ліндсі Грем зробив під час офіційного візиту до Києва, у четвер, 7-го липня, 2022 р. В українську столицю сенатор від штату Південна Кароліна прибув разом із колегою від штату Коннектикут, сенатором-демократом Річардом Блюменталем.

Американські політики дали короткий коментар пресі під час відвідин виставки знищеної військової техніки РФ в українській столиці. Відео опублікували на офіційній сторінці Міністерства оборони України у Твіттері.

"Україна цінує підтримку США. Сьогодні під час поїздки до Києва сенатори США Ліндсі Грем і Блюменталь відвідали виставку знищеної російської військової техніки – докази військових злочинів РФ. У підсумку вони заявили: Росія повинна бути визнана державою-спонсором тероризму!", - йдеться на сторінці міністерства.

Грем та Блюменталь є співавторами резолюції, яка закликає Держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму. Відповідний документ сенатори внесли на розгляд 10-го травня 2022 р. А вже 23-го червня, комітет Сенату із міжнародних відносин проголосував за цю резолюцію, що дозволяє в майбутньому винести документ на голосування у Сенаті.

За словами обох сенаторів, по завершенню свого візиту до Києва вони закликатимуть Сенат підтримати резолюцію про визнання РФ державою, яка спонсорує тероризм.

До Києва прибули сенатори США Ліндсі Грем та Ричард Блументаль. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

"Коли ми повернемося до США, то постараємось, щоб Сенат ухвалив цю резолюцію в цілому. Сподіваємося, це підштовхне адміністрацію до визначення Росії, як держави-спонсора тероризму - на рівні з Іраном, Сирією та Північною Кореєю", - заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Наступне засідання Сенату відбудеться 11-того липня, але поки що голосовування за цю резолюцію не стоїть у розкладі. Водночас, за словами демократа Ричарда Блументаля, документ має отримати високу двопартійну підтримку під час голосування.

"Я думаю, ми побачимо сильну двопартійну підтримку. Ця ситуація повинна розповісти вам дещо про нинішню Америку. Існує підтримка обох партій - щоб перемогти Путіна, назвати його вигнанцем і воєнним злочинцем. І ми тут, щоб сказати президенту Зеленському: ми стоїмо разом із ним. Америка й надалі буде за вас", - додає сенатор-демократ, Ричард Блументаль.

Окрім закликів до визнання РФ спонсором тероризму Володимир Зеленський поінформував сенаторів про ситуацію на фронті. За його словами поточний стан подій є складним, але контрольованим. Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Зеленський також наголосив на важливості створення безпекових умов для навчального процесу в місцевих закладах освіти. Він закликав сенаторів підтримати рішення про надання Україні сучасних систем ППО.

«Для нас сьогодні завдання номер один, щоб до 1-го вересня жінки з дітьми змогли повернутися в Україну, щоб діти могли піти до школи, щоб студентство не виїжджало й могло піти в університети. Для нас дуже важливо зробити дві речі – це відремонтувати школи, університети, а також мати потужну протиповітряну оборону», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що 12-го травня подібну резолюцію із закликом до Держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму представили в Палаті представників США. Її авторами стали конгресмени - республіканець Джо Вілсон та демократ Тед Лью. Обидва є членами Комітету Палати представників із закордонних справ.

Дивіться також: 11-річний блогер Артур Брук розповідає Америці і світу про Україну.

11-річний блогер Артур Брук розповідає Америці і світу про Україну. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG