Спеціальні потреби

Нові санкції США покликані "притягнути Росію до відповідальності за її безрозсудні дії", - Держдеп


Американські санкції проти Росії покликані "притягнути Росію до відповідальності за її безрозсудні дії". Так нові заходи обмеження коментує Державний департамент США.

"Ми діятимемо суворо у відповідь на російські дії, які шкодять нам чи нашим союзникам і партнерам. Де можливо, США шукатимуть можливості до співпраці із Росією, щоб побудувати більш стабільні й прогнозовані відносини відповідно до інтересів США", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Держсекретар також нагадав, що 2 березня США разом із партнерами і союзниками вжили заходи у відповідь на спробу Росії отруїти Олексія Навального за допомогою хімічної зброї та його подальший арешт і ув'язнення: "Ми й далі стурбовані станом здоров'я Навального і тим, як із ним поводяться у в'язниці і закликаємо до його звільнення без будь-яких додаткових умов".

Нагадаємо, у четвер Білий дім повідомив, що вводить санкції проти російських технологічних компаній, обмежує операції з облігаціями РФ​ і запроваджує заходи проти росіян за дії в Криму. Крім того, США ​висилають із країни 10 російських дипломатів​.​

Дивіться також: Президент Байден оголосив, що США повністю виведуть свої війська з Афганістану до 11 вересня. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG