Спеціальні потреби

Білий дім хотів відправляти нелегальних мігрантів прямо до «міст-притулків», де критикували політику Трампа - ЗМІ


​Як повідомляє Washington Post, ця ідея висувалася щонайменше двічі

Білий дім намагався переконати імміграційні служби США випускати затриманих на кордоні мігрантів у так звані «міста-притулки», щоб помститися політичним противникам президента Дональда Трампа, повідомляє видання Washington Post.

Видання, яке вивчило електронне листування на цю тему і поспілкувалося з представниками Міністерства внутрішньої безпеки США, пише, що за останні півроку Білий дім висував цю ідею щонайменше двічі.

У США «міста-притулки» (sanctuary cities), такі як Сан-Франциско, відмовляються видавати іммігрантів, які перебувають у країні нелегально, для депортації.

Представник Міністерства внутрішньої безпеки заявив агентству Reuters, що цей план був лише «пропозицією, яка розглядалася і було відхилена, що поклало кінець подальшим дискусіям». Washington Post наводить схожу заяву представника Білого дому.

Адміністрація озвучила цю ідею e листопаді, коли до південного кордону США рухався караван мігрантів із країн Центральної Америки. Потім пропозиція знову виникла в лютому, під час протистояння з демократами з приводу фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Дивіться також: У чому звинувачують Ассанжа, і чи екстрадують його до США?

У чому звинувачують Ассанжа, і чи екстрадують його до США? Подробиці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:49 0:00

  • 16x9 Image

    Російська служба "Голосу Америки"

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG