Спеціальні потреби

В Білому домі відреагували на заяву Джонсона про можливі "інновації" в пакеті допомоги Україні


Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр
Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр відмовилась вдаватись в деталі щодо "гіпотетичної" можливості того, що Конгрес затвердить інший варіант законопроєкту з допомоги України, а не той, який подав до американського парламенту президент США Джо Байден майже пів року тому.

Законопроєкт Байдена було схвалено Сенатом, однак інша палата американського парламенту - Палата представників - ще не винесла його на голосування.

Жан-П'єр на брифінгу для преси в понеділок поділилась очікуваннями Білого дому, що спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон винесе на голосування законопроєкт поданий Байденом.

"Ми переконані, що спікер винесе на голосування законопроєкт щодо додаткового фінансування пріоритетів нацбезпеки. Очевидно, це включає і Україну, і гуманітарну допомогу, допомогу Ізраїлю, Індо-Тихоокеанському регіону. Ми вважаємо, що він [законопроєкт] матиме підтримку більшості від обох партій в залі Палати представників".

"Це все, що він має зробити", - сказала Жан-П'єр про Джонсона і підкреслила, що цей законопроєкт вже отримав значну підтримку в Сенаті.

Спікер Палати представників Майк Джонсон в інтерв'ю Fox News в неділю вказав, що Палата представників Конгресу США працює над пакетом допомоги Україні й планує включити туди важливі "інновації", порівняно з законопроєктом, який подав президент США Джо Байден.

Серед важливих інновацій, яких можна очікувати в законопроєкті, Джонсон перелічив можливість конфіскації російських активів, надання допомоги Україні у вигляді позики, а також положення, що сприяють збільшенню експорту енергоресурсів зі США, щоб зменшити надходження для Путіна.

"Законопроєкт REPO, як вам відомо, дозволяє використати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям з ними боротись - це чиста поезія", - сказав Джонсон.

Щодо ідеї надання Україні допомоги у вигляді кредиту Джонсон додав: "Навіть президент Трамп говорив про концепцію кредиту, коли ми ... не просто даємо міжнародну допомогу. Ми створюємо формат відносин, коли вони можуть її повернути нам у правильний час".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG