Спеціальні потреби

Байден вивчає можливість заходів у відповідь після кібератак проти США з Росії


Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден 2-го червня висловився з приводу атак хакерів-вимагачів з Росії спрямованих проти США. Відповідаючи на питання про можливі дії у відповідь, Байден сказав, що «уважно вивчає цю проблему».

Як повідомив раніше Білий дім, президент доручив провести стратегічний аналіз загрози, пов'язаної з атаками вимагачів, і має намір обговорити питання про переховування хакерів з президентом Росії Володимиром Путіним під час майбутнього саміту.

«Ми вважаємо, що це питання увійде до тих, які президент обговорить з президентом Путіним на саміті», - сказала прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

«Президент Байден вважає, що президент Путін і російський уряд повинні зіграти свою роль в припиненні і запобіганні цим атакам», - додала вона.

Раніше відомий американський експерт з кібербезпеки Дмитро Альперович назвав використання програм-вимагачів "однією із провідних загроз національній безпеці".

В уряді США відзначали, що програми вимагачі можуть уразити будь-який сектор економіки. "Всі організація мають негайно переглянути усі доступні ресурси на сайті http://CISA.gov/ransomware та вжити рекомендованих заходів для захисту своїх мереж від загроз цього типу", - рекомендували в уряді США.

Як повідомляється у середу Джо Байдену поставили запитання, чи вважає він, що кібератаки є спробою Путіна випробувати його на міць. Байден, за повідомленнями, відповів негативно.

Речниця Білого дому Джен Псакі також розповіла, що президент США доручив провести оперативний стратегічний аналіз для боротьби зі зростаючою загрозою хакерських атак з використанням програм-вимагачів. За її словами, ця ініціатива включає чотири основних напрямки включаючи заходи з викорінення відповідної інфраструктури.

В адміністрації заявили, що не виключають жодних варіантів реагування на атаки з використанням вірусів-вимагачів.

Тим часом агентство Reuters повідомило з посиланням на знайоме з ситуацією джерело, що за недавньою кібератакою на бразильського м'ясовиробника JBS стоїть російська хакерське угруповання під назвою REvil.

Як заявив у вівторок Білий дім, компанія проінформувала адміністрацію, що атака була здійснена злочинною організацією, яка, імовірно, базується в Росії.

JBS є найбільшим виробником м'яса в світі. Кібератака паралізувала роботу компанії в Австралії, а також призвела до припинення забою худоби на її підприємствах в декількох штатах США.

Дивіться також: Головне про візит американських сенаторів в Україну

Головне про візит американських сенаторів в Україну. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:20 0:00

XS
SM
MD
LG