Спеціальні потреби

Після смерті короля Абдалли Байден їде до Саудівської Аравії


Похорон короля Абдалли
Похорон короля Абдалли

Віце-президент США Джозеф Байден очолить делегацію, яка в найближчі дні вирушить до Саудівської Аравії, щоб віддати останню шану померлому королю Абдаллі і встановити зв'язки з новим главою держави.

Про це повідомляється в офіційній заяві Байдена.

«Смерть короля Абдалли - це величезна втрата для його країни ... Я завжди поважав його за чесність, глибоке розуміння історії, прагнення просувати свою країну вперед і його тверду віру у відносини між США і Саудівською Аравією», - йдеться в заяві Байдена, опублікованій Білим домом .

«У найближчі дні я очолю президентську делегацію від Сполучених Штатів, щоб віддати останню шану і висловити співчуття родині короля Абдалли і всій нації», - додав він.

Зі свого боку, президент США Барак Обама висловив свої співчуття у зв'язку з смертю короля Саудівської Аравії Абдалли, високо оцінивши його прихильність тісній співпраці з США.

«Як лідер він завжди був прямодушний і твердо дотримувався своїх переконань, - йдеться в заяві Обами. - Одним з цих переконань була тверда і палка віра в значущість відносин між США і Саудівською Аравією як сили, що сприяє стабільності і безпеки Близького Сходу і не тільки його».

«Те, що партнерство між нашими двома країнами зараз настільки тісне і міцне, - це частина спадщини короля Абдалли», - додав президент.

Абдалла помер в ніч на п'ятницю, і королем Саудівської Аравії, яка є найбільшим у світі експортером нафти і колискою ісламу, став його брат Салман. Про це повідомило державне телебачення.

Обама зазначив, що, працюючи разом з Саудівською Аравією над вирішенням численних завдань, він завжди цінував думку короля Абдалли і дуже дорожив щирою дружбою з ним.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG