Спеціальні потреби

Байден: "Хай День Незалежності України буде нагадуванням, що сили темряви ніколи не загасять полум'я свободи"


Ілюстративне фото. Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден під час саміту "Групи семи" у Японії, 21 травня 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS
Ілюстративне фото. Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден під час саміту "Групи семи" у Японії, 21 травня 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Президент США Джо Байден привітав українців із Днем Незалежності. Попри вісімнадцять місяців постійних російських загроз український народ відмовився здаватись і продовжує захищати Батьківщину від атак проти основоположних принципів для кожної країни на планеті - суверенітету й територіальної цілісності, йдеться у привітанні.

Незалежність означає свободу обирати своє майбутнє

"Незалежність означає свободу обирати своє майбутнє. Це дорогоцінно. Щороку 4 липня американці відзначають День Незалежності, щоб згадати ціну, яку ми заплатили за нашу свободу, і всі благословення, які з неї випливають. Тож сьогодні, коли Путін продовжує свою жорстоку війну, щоб стерти незалежність України та силою перекроїти карту нашого світу, американці по всій країні об’єднані з народом України", - зазначив Байден.

Американський президент підкреслив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії та у її прагненні побудувати безпечне, процвітаюче та незалежне майбутнє, якого народ заслуговує. Також Байден зазначив, що Вашингтон продовжить працювати з іншими державами, щоб притягнути Росію до відповідальності за її звірства в Україні, включаючи примусову депортацію українських дітей, тож сьогодні США оголосять нові санкції проти відповідальних за ці злочини.

Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці

"Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їхня надзвичайна мужність надихнула світ. Нехай День Незалежності України буде нагадуванням, що сили темряви та панування ніколи не згасять полум’я свободи, яке живе в серцях вільних людей усюди", - підкреслено у привітанні.

Державний секретар США Ентоні Блінкен у своєму привітанні підкреслив, що "24 серпня є свідченням незалежності, суверенітету та демократії України та днем гордості за силу та стійкість України", а також це день вшанування української спадщини та культури.

Саме завдяки вам і вашій стійкості Україна переможе, а Росія заплатить високу ціну за скоєне

"Із тим, яки ми приєднуємося до вас у святкуванні понад трьох десятиліть незалежної країни, ми також сумуємо разом з вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали життя, захищаючи вашу країну, - йдеться у привітанні. - Саме завдяки вам і вашій стійкості Україна переможе, а Росія заплатить високу ціну за скоєне".

Міністр оборони США Ллойд Остін у своєму привітанні підкреслив, що "український народ надихнув світ своєю мужністю та рішучістю відстояти своє право жити у суверенній, демократичній та вільній країні". Він додав: "Сполучені Штати пишаються тим, що стоять поруч з Україною, і ми продовжуватимемо забезпечувати їй те, що їй потрібно для боротьби за свою свободу".

Сполучені Штати залишаються непохитними у своєму зобов'язанні гарантувати, що вони зможуть святкувати ще багато

Глава Пентагону нагадав, що під керівництвом президента Байдена США створили сильну глобальну коаліцію на підтримку України та виділили понад 43 мільярди доларів на безпекову допомогу.

Остін додав: "Сьогодні, коли Україна відзначає ще один рік незалежності, Сполучені Штати залишаються непохитними у своєму зобов'язанні гарантувати, що вони зможуть святкувати ще багато. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно в її боротьбі за свою безпеку та свободу".

Посолка США в Україні Бріджит Брінк у своєму привітанні зазначила: "Незалежність України тридцять два роки тому стала кульмінацією зусиль поколінь українців. Попри спроби домінувати та стерти Україну, ви вистояли та обрали стати суверенною, незалежною державою. Ви знову боретесь за те, щоб визначати своє майбутнє".

Ви знову боретесь за те, щоб визначати своє майбутнє

"Мене надихає, коли я бачу, як ви робите все можливе, щоб захистити свої домівки і свої сім'ї, своїх співгромадян і свою незалежність. І американці, і українці знають цінність і ціну свободи", - додала вона.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

У Швеції стартували навчання НАТО Swift Response. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00
XS
SM
MD
LG