Спеціальні потреби

Байден: Війна в Україні наблизиться до завершення, коли допомогу США винесуть на голосування


Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда йдуть з Овального кабінету на пресконференцію в Трояндовому саду Білого дому, 10 квітня 2024 р. AP Photo/Evan Vucci
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда йдуть з Овального кабінету на пресконференцію в Трояндовому саду Білого дому, 10 квітня 2024 р. AP Photo/Evan Vucci

Війна в Україні може наблизитися до завершення, коли лідер Палати представників винесе питання допомоги України на голосування. Про це заявив президент США Джо Байден під час спільної пресконференції із прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою у Білому домі.

“Є абсолютна підтримка України серед більшості демократів і республіканців. Голосування повинно відбутися негайно”, – заявив Байден.

Президент також подякував Японії за співпрацю і за постійну підтримку України та рішення про виділення на українські потреби понад 12 мільярдів доларів фінансової допомоги:

“Ви засудили жорстоке вторгнення Путіна в Україну, коли це сталося. Ви пообіцяли виділити понад 12 мільярдів доларів, віддаючи пріоритет нерозповсюдженню ядерної зброї … твердо підтримуючи Сполучені Штати, коли ми відстоюємо свободу судноплавства, включаючи Південнокитайське море, і підтримуючи мир і стабільність у Тайванській протоці”.

Фуміо Кісіда, зі свого боку, анонсуючи спільний америкнсько-японсько-філіппінський саміт, щодо агресії Росії проти України додав:

“Усвідомлюємо, що Україна сьогодні – це, можливо, Східна Азія завтра”.

Кісіда наголосив, що Японія дуже серйозно сприймаєш проблему російської війни. Він висловив рішучість продовжувати жорсткі санкції проти Росії, як і перманентну підтримку України та співпрацю із союзниками у цьому.

Як повідомляв Голос Америки, президент США Джо Байден приймає у Вашингтоні прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіду. Заплановані як вечеря у Білому домі з дружинами, так і низка офіційних заходів, де розглянуть понад 70 питань, зокрема, у військовій сфері.

Йдеться, серед іншого, про інтеграцію японських і американських збройних сил та створення "військово-промислової ради" для оцінки можливостей обох країн спільно виробляти оборонну зброю та співпраці у сфері протиракетної оборони між США, Австралією і Японією.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG