Спеціальні потреби

Байден відвідає виробництво Javelin


Американський волонтер вчить українських солдатів використовувати протитанкову ракету "Джавелін", Запоріжжя, 28 квітня 2022
Американський волонтер вчить українських солдатів використовувати протитанкову ракету "Джавелін", Запоріжжя, 28 квітня 2022

Президент США Джо Байден у вівторок вирушить до міста Трой у штаті Алабама. Там він відвідає завод компанії Lockheed Martin, який виробляє системи озброєнь. Серед них - протитанкові ракети "Джавелін" (Javelin), які Україна використовує у війні з російською армією.

Завод, який огляне президент, випустив понад 50 тисяч ракет "Джавелін" за останні 20 років. На підприємстві працює близько 600 людей.

Президент розповість про допомогу у галузі безпеки, яку його адміністрація надає Україні, і наголосить на своєму проханні до Конгресу швидко виділити фінансування, щоб допомогти Україні й надалі протистояти російській агресії, повідомив Білий дім.

"Президент підкреслить ту роль, яку відіграють у боротьбі в Україні чоловіки та жінки, які працюють на заводі в Алабамі", – додав Білий дім.

США уже надали Україні близько 7 тисяч протитанкових ракет "Джавелін", що, за оцінками деяких експертів, становить третину від всього американського запасу цієї зброї.

Також Вашингтон поставив до Києва 1400 або чверть від усіх своїх переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger - "Стінгер". При цьому американський виробник цього озброєння Raytheon Technologies попередив, що не зможе наростити виробництво раніше, ніж наступного року. Виробники зброї у США зараз відчувають перебої із постачанням комплектуючих, зокрема, напівпровідників, а також нестачу робочої сили.

Натомість Lockheed Martin повідомив про плани збільшити виробництво озброєння. Пентагон також проводить переговори про збільшення виробництва із іншими провідними оборонними підприємствами у США, зокрема, Boeing, General Dynamics, BAE Systems і Northrop Grumman.

Голос Америки повідомляв, що минулого тижня Байден запропонував Конгресу США прийняти новий пакет допомоги у $33 мільярдів на підтримку України. $20 мільярдів з цього пакету має піти на озброєння України та співпрацю з країнами НАТО в регіоні, $8,5 мільярда на економічну допомогу та ще близько $3 мільярдів на гуманітарну допомогу, а також допомогу продовольчою підтримкою. Зокрема, президент Джо Байден згадав про потенційне збільшення поставок артилерійських та протитанкових систем.

У статті використано матеріали англомовної та російськомовної редакцій Голосу Америки

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG