Спеціальні потреби

Байден назвав штурм Капітолію "нападом на верховенство закону"


Промова Байдена у штаті Делавер, 6 січня 2021 р.
Промова Байдена у штаті Делавер, 6 січня 2021 р.

Новообраний президент США Джо Байден у середу ввечері назвав насильницькі протести у Вашингтоні “заколотом” та “хаосом”.

“Ми бачимо невеличку кількість екстремістів, які є прихильниками беззаконня. Це не протест, це безпорядок, це хаос. Це межує з заколотом. І це повинно закінчитися. Зараз”, - заявив Джо Байден, виступаючи з промовою зі штату Делавер. - Я закликаю цю банду відступити зараз і дозволити, щоб робота демократії просувалась вперед”.

Атаку на Капітолій Байден назвав "атакою на верховенство права".

"Наша демократія зазнає небувалого нападу, який не схожий ні на що, що ми бачили в наші часи", - сказав Байден.

Він попросив чинного главу держави Дональда Трампа "вийти на національне телебачення, виконати свою присягу і захистити Конституцію, і вимагати припинення цієї облоги".

”Слова президента мають значення, незалежно гарний це чи поганий президент, - сказав Байден. - У найкращому випадку, слова президента можуть надихнути. У найгіршому - вони можуть підбурювати", - заявив новообораний президент Байден, який перебував на посаді сенатора впродовж 36 років.

Президент Дональд Трамп пізніше виклав у Твітері відео, в якому звернувся до прихильників: “Я знаю ваш біль. Я знаю, що вам боляче. Але зараз треба їхати додому".

Він назвав своїх прихильників "дуже особливими" і висловив їм співчуття. Президент знову повторив, що не вірить у свою поразку на президентських виборах.

"Вони просто забрали це у всіх нас, у мене, у вас, у нашої країни. Це були підтасовані вибори, але ми не можемо підігравати цим людям. Нам потрібен мир. Тож ідіть додому. Ми вас любимо. Ви дуже особливі", - звернувся президент Трамп до протестувальників, які у середу штурмували Капітолій США.

Дивіться також: Українці у Нью-Йорку співають колядки

Українці у Нью-Йорку співають колядки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:31 0:00


Дональд Трамп

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG