Спеціальні потреби

«Відмова біженцям гратиме на руку терористам» – віце-президент США Байден


Віце-президент Джозеф Байден вважає, що відмова прийняти сирійських біженців лише радикалізує їх проти США. Про це він сказав у щотижневому зверненні Білого дому.

«Прогнати їх і сказати, що вони за жодних обставин не можуть сюди потрапити, лише гратиме на руку терористам, - зазначив віце-президент. - Вони хочуть, щоб ми створили конфлікт між цивілізаціями. Вони хочуть, щоб налякані люди думали категоріями «ми проти них».

За словами Байдена, терористи лише виграють, якщо американці відвернуться від таких ідеалів, як свобода, відкритість та толерантність.

Напередодні Палата представників США зупинила програму Адміністрації Президента щодо поселення біженців із Сирії та Іраку. Законодавці вимагають посилити перевірку біженців.

Джозеф Байден у зверненні до нації сказав, що перевірка приїжджих у США і донині була досить жорсткою:

«Біженців чекає найбільш жорстка перевірка кожного, хто приїжджає у Сполучені Штати. Спочатку у них беруть відбитки пальців, потім їхнє минуле дуже ретельно перевіряється, а потім вони мають співбесіду у Департаменті внутрішньої безпеки».

Віце-президент нагадав, що нинішня перевірка кожного біженця займає від півтора до двох років.

«На відміну від Європи, біженці не ступають ногою на нашу землю, аж поки їх повністю не перевірять», - сказав Джо Байден.

19 листопада, через тиждень після терактів у Парижі, Палата представників Конгресу США проголосувала за закон, що посилює контроль над біженцями з Сирії та Іраку. За ухвалення документу свої голоси віддали 289 конгресменів проти 137-ми.

Серед іншого, документ передбачає, що біженці з Сирії та Іраку можуть іммігрувати до США тільки після того, як ФБР, Департамент внутрішньої безпеки і національна розвідка засвідчать, що потенційний кандидат на переселення не несе терористичної загрози. Наразі цей законопроект спрямували до сенату.

Дивіться також: "Ми хочемо дати Україні зброю" - конгресмен з Каліфорнії

Конгресмен Данкен Гантер: ми хочемо дати Україні зброю. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:44 0:00

XS
SM
MD
LG