Спеціальні потреби

ФОТО з місця подій: У Брюсселі зупинили метро, оголошено максимальний рівень терористичної загрози


Бельгійські солдати на залізничній станції у Брюсселі, 21листопада 2015 року
Бельгійські солдати на залізничній станції у Брюсселі, 21листопада 2015 року

У Брюсселі зупинили метро у зв’язку з оголошенням максимального рівня терористичної загрози. Влада Бельгії закликає громадськість уникати людних місць через «серйозну та неминучу» загрозу нападу.

«Ця порада населенню - наскільки можливо уникати таких місць, де збирається багато людей, таких як торгові центри, концерти, інші заходи, а також станції громадського транспорту», - заявив речник урядового кризового центру.

Прем’єр-міністр Шарль Мішель не пояснив причин, чому влада вирішила підвищити рівень загрози, утім заявив на прес-конференції, що уряд перегляне ситуацію щодо безпеки країни в неділю пообіді.

До цього ж часу, заявив глава уряду, буде закрите метро у столиці Бельгії та діятимуть рекомендації кризового центру.

На своєму веб-сайті урядовий кризовий центр закликав місцеві влади скасувати масові заходи, зокрема перенести дату футбольного матчу та вивести на вулиці поліцію та військових.

Після терористичних атак у Парижі, підозрюваний бойовик 26-річний Сала Абдеслам повернувся додому у Брюссель зі столиці Франції, де його брат Брагім підірвав себе під час атаки поблизу кав’ярні. Втеча Абдеслама стала причиною скасування товаристського футбольного матчу у Брюселі з іспанською командою.

Влада Франції вважає, що теракти у Парижі планувались у Брюсселі 28-річним бельгійцем на ім’я Абдельхамід Аббауд, який воював на боці угруповання «Ісламська держава» і був убитий французькими правоохоронцями минулої середи після нападу у Парижі.

Поліція вважає, що Абдеслам та Аббауд познайомилися у в’язниці. Коли Абдеслам повертався із Парижа у Брюссель минулої суботи, його по дорозі тричі зупиняла французька поліція, утім його не заарештували. Два інших чоловіка, що були з ним в автомобілі, перебувають за гратами.

За даними МВС Бельгії, Абдеслам ще у вересні цього року був внесений до Шенгенської інформаційної системи через «злочинну діяльність». Доступ до цієї системи мають усі управління поліції та прикордонні служби ЄС, які користуються мобільними пристроями доступу.

Дивіться також: Уряд США готує українських фермерів до виходу на ринки ЄС

Уряд США готує українських селян до виходу на ринки ЄС. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

XS
SM
MD
LG