Спеціальні потреби

Байден рішуче засудив антисемітизм у відповідь на надряпану у ліфті Держдепу свастику


Заява президента пролунала після того, як в одному з ліфтів Держдепартаменту було виявлено зображення свастики

Президент Джо Байден виступив з рішучим засудженням антисемітизму. Заява прозвучала після того, як надійшла офіційна інформація про те, що в одному з ліфтів Держдепартаменту була виявлена надряпана на стіні свастика. Про подію повідомили численні американські ЗМІ.

«Я хотів би висловитися з повною ясністю: антисемітизму немає місця ні в Держдепартаменті, ні в моєї адміністрації, ні де б то не було в світі. Не дозволити ненависті знайти притулок і протистояти фанатизму всюди, де ми його виявляємо, - наше спільне завдання », - написав Байден у Twitter ввечері у вівторок.

Раніше у вівторок представник Держдепартаменту Джаліна Портер повідомила журналістам про зображення свастики, виявлене напередодні. Вона повідомила також, що держсекретар Блінкен звернувся до співробітників відомства в зв'язку з цим інцидентом.

Зображення нацистського символу було видалено, і те, що трапилося стало предметом розслідування, повідомив Блінкен в Twitter.

«Це нагадує нам ... що антисемітизм не став надбанням минулого. Ми не повинні знати пощади в ... боротьбі з антисемітизмом », - підкреслив Блінкен, порівнявши антисемітизм з іншими формами ненависті - такими, як расизм, сексизм, гомофобія і ксенофобія.

У зовнішньополітичному відомстві США зараз йде процес номінації спеціального представника по боротьбі з антисемітизмом, розповіла журналістам Джаліна Портер.

Із осудженням антисемітизму виступили і американські законодавці.

"Ганебний акт антисемітизму нагадує нам, що ми всі маємо працювати, щоб покінчити із ненависті та підтримати толерантність. Антисемітизму немає місця у США, і я знаю, що державний секретар Блінкен не дасть йому місця у Держдепі", - заявив конгресмен-демократ Грегорі Мікс.

У статті використано матеріали Reuters.

Дивіться також: У Нью-Йоркському ресторані подають найдорожчу у світі картоплю фрі за версією Книги Рекордів Гіннеса

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG