Спеціальні потреби

США і Німеччина домовилися про співпрацю у боротьбі з запереченням Голокосту


Ентоні Блінкен біля Меморіалу убитим євреям Європи, Берлін, 24 червня, 2021 р
Ентоні Блінкен біля Меморіалу убитим євреям Європи, Берлін, 24 червня, 2021 р

Сполучені Штати і Німеччина домовилися про співпрацю у боротьбі з запереченням Голокосту і антисемітизмом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, підкресливши, що це дозволить домогтися, «щоб нинішні і майбутні покоління дізналися про Голокост і засвоїли цей урок».

Виступаючи у четвер біля Меморіалу убитим євреям Європи в Берліні, Блінкен сказав, що заперечення Голокосту і антисемітизм йдуть рука об руку з гомофобією, ксенофобією, расизмом та іншими формами дискримінації і перетворилися в «бойовий клич» для тих, хто прагне зруйнувати демократію.

На сайті Державного департаменту США оприлюднено добірку фактів щодо Діалогу країн щодо питань пов'язаних з Голокостом.

"За 76 років після завершення Голокосту, у численних країнах зі смертю останніх людей, які пережили Голокост, та його свідків, зникає знання про Голокост. Деякі особи та організації, і зрідка навіть уряди, беруть участь у запереченні Голокосту та викривленні пам'яті про нього", - відзначає Держдеп.

"Ненависть та упередження є ворожими до американських, трансатлантичних, та глобальних інтересів та цінностей", - також вказує Держдеп.

«Ось чому ми повинні знайти новаторські способи нагадувати про історію Голокосту, щоб не тільки зрозуміти минуле, а й направити наше сьогодення і сформувати наше майбутнє», - сказав Блінкен у Німеччині у четвер.

Держсекретар і міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас підписали документ про партнерство. Блінкен сказав, що уряди двох країн будуть працювати над підвищенням обізнаності про Голокост і протидією запереченню і спотворенню цих подій, допомагаючи державним службовцям та молодим людям глибоко зрозуміти проблему антисемітизму і відчути відповідальність за припинення злодіянь.

«Цей діалог допоможе нам згадати, скільки всього ми можемо втратити, але також побачити, що ми можемо врятувати, якщо ми вирішимо давати відсіч, а не стояти осторонь», - сказав Блінкен.

"У час, коли посилюється ненависть до євреїв, захист пам'яті про Голокост є критично важливим", - заявили сьогодні у американській організації "Американський єврейський комітет".

Дивіться також: Як міжнародна спільнота може допомогти повернути Крим під контроль України? Дискусія у Німецькому Фонді Маршалла

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG