Спеціальні потреби

Опозиційні лідери Бахрейну обіцяють продовжувати демонстрації


Демонстранти вимагають політичних та економічних реформ в країні
Демонстранти вимагають політичних та економічних реформ в країні

Сотні мешканців околиць столиці Бахрейну зібрались у п’ятницю для поховання активіста молодіжного руху Ахмеда Фархана, який загинув під час жорстокого розгону антиурядових демонстрацій у середу. Демонстранти вимагають видати їм тіло Фархана, яке разом з тілами інших загиблих, знаходиться у головній лікарні Манами.

Щонайменше п'ять осіб було вбито в середу, коли сили безпеки країни розігнали демонстрації на головній площі Манами. Опозиція Бахрейну обіцяє продовжувати мирні акції протесту, не дивлячись на використання урядом сили.

Уряд Бахрейну оголосив надзвичайний стан в країні, аби покласти край протестам. Сили безпеки заарештували щонайменше шість лідерів опозиції, звинувачуючи їх у підбурюванні населення та зв’язках із зарубіжними країнами.

Король Хамад бін Ісса аль-Халіфа розпорядився ввести в країну майже 1000 солдатів і Саудівської Аравії та 500 поліцейських із Об’єднаних Арабських Еміратів для захисту урядових будівель після того як група протестуючих паралізувала фінансовий район столиці.

Шиїтська більшість населення Бахрейну вимагає політичних та економічних реформ від сунітського уряду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG