Спеціальні потреби

Як Конгресу пояснили, чому "Азов" небезпечний - Пряма мова


На слуханнях поправок до законопроекту H.R. 2685, "Про видатки на оборону у 2015-му році" ( “Department of Defense Appropriations Act of 2015”) присутні конгресмени не висловили заперечень до зауважень конгресмена-демократа Джона Кон'єрса про те, що батальйон "Азов" потенційно становить загрозу для уряду України та її народу. З повним текстом дискусії можна ознайомитись на сайті Конгресу.

"Подібні групи суперечать американським цінностям, і щойно бойові дії припиняться вони стануть серйозною загрозою для уряду України та її народу. Як ми вже бачили чимало разів, зокрема на прикладі моджахедів в Афганістані, подібні групи не складуть зброю, коли конфлікт закінчиться. Вони повернуть її проти власного народу, щоб нав'язати свої сповнені ненависті погляди", - заявив конгресмен-демократ Джон Кон'єрс представляючи поправки.

...подібні групи не складуть зброю, коли конфлікт закінчиться. Вони повернуть її проти власного народу, щоб нав'язати свої сповнені ненависті погляди

Їх суть зводиться до заборони використання будь-яких коштів передбачених законопроектом H.R. 2685, "Про видатки на оборону у 2015-му році" на "озброєння, підготовку та іншу підтримку батальйону "Азов".

Законодавець також зауважив, що засновник батальйону "Азов" Андрій Білецький у 2008-му організував неонацистську Соціал-національну Асамблею, а "Азов" використовує неонацистські символи на своєму прапорі.

Присутній на слуханнях конгресмен-демократ Піт Віклоскі також зауважив, що запропоновані поправки підтримано профільним комітетом Конгресу.

"Пане голово, я вважаю, що говорю від імені усього комітету - важливо прийняти поправку пана Кон'єрса та оцінити той факт, що його поправка мотивована турботою, яку поділяє весь комітет, щоб підготовку з боку США отримали люди, якщо можна так сказати, з добрими намірами, а не якісь інші", - відзначив Віклоскі.

Дивіться також: Загрозу крайньоправих українці не бачать, бо ЗМІ псевдопатріотичні - експерти, оглядачі

Загрозу крайньоправих українці не бачать, бо ЗМІ псевдопатріотичні - експерти, оглядачі
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00

XS
SM
MD
LG