Спеціальні потреби

Пентагон повідомив про перший візит авіаносця США до В’єтнаму


Міністр оборони США Джим Маттіс і його в’єтнамський колега Нго Суан Ліч
Міністр оборони США Джим Маттіс і його в’єтнамський колега Нго Суан Ліч

Міністр оборони США прийняв свого в'єтнамського колегу у Вашингтоні



США і В'єтнам домовилися, що американський авіаносець зайде у в'єтнамський порт наступного року.

Крім того, США пообіцяли зміцнювати співробітництво з В'єтнамом у сфері оборони на тлі посилення напруженості між Ханоєм і Пекіном в Південно-Китайському морі.

Міністр оборони США Джим Маттіс у вівторок заявив своєму в'єтнамському колезі Нго Суан Лічу в Вашингтоні, що міцні відносини двох країн у сфері оборони засновані на спільних інтересах, включаючи свободу судноплавства в Південно-Китайському морі.

«Міністр привітав участь і зміцнення лідерських позицій В'єтнаму в справах Азійсько-Тихоокеанського регіону», - йдеться в заяві Пентагону.

Міністри домовилися про те, що американський авіаносець відвідає В'єтнам наступного року. Це буде перший такий візит з часів закінчення В'єтнамської війни в 1975 році. Президент Дональд Трамп обговорював можливість візиту авіаносця на зустрічі з прем'єр-міністром В'єтнаму Нгуєн Суан Фуком в Білому домі в травні.

Зміцнення військових відносин В'єтнаму з США та іншими азійськими країнами, включаючи Японію та Індію, викликає роздратування у Пекіна.

Напруженість посилилася після того, як в червні В'єтнам почав буріння нафтогазових свердловин на офшорній ділянці, на яку претендує Пекін. Роботи були припинені після дипломатичних протестів Китаю.

Дивіться також: Ernst & Young: сьогодні корупція в Україні у порівнянні з 2015 стала ще гіршою - пояснення експерта

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG