Спеціальні потреби

Звіринець у повітрі: "тварин емоційної підтримки" не пускатимуть на довгі рейси американської авіакомпанії


Клієнти намагалися літати з індичкою, сумчатою білкою-летягою, зміями, павуками тощо

Одна з основних американських авіакомпаній – Delta – заборонила пасажирам брати з собою тварин для емоційної підтримки на рейси, що тривають більше восьми годин. Крім того, перевізник заборонив присутність службових тварин і тварин для емоційної підтримки, яким не виповнилося чотири місяці, на всіх без винятку перельотах.

Тварини для емоційної підтримки покликані полегшувати стан людей, які страждають від психічних захворювань або емоційних розладів – на відміну від службових тварин, яких тренують виконувати специфічні завдання для людей із обмеженими можливостями (незрячістю, діабетом, паралічем тощо).

Міністерство транспорту США ще з весни 2018 року розглядає введення нових рекомендацій щодо перельотів із тваринами для емоційної підтримки, але поки що немає оновлення офіційних правил.

Американські ЗМІ регулярно розповідають про неординарні, іноді курйозні, випадки з тваринами для емоційної підтримки. Одну жінку висадили з літака через те, що вона хотіла взяти з собою на борт білку, інша спробувала провести павича.

Вистачає також і трагічних інцидентів, як-от атака собаки на пасажира, що намагався зайняти своє місце в літаку по сусідству з ним і його господарем. У результаті нападу, чоловіку наклали 28 швів, і від ран на обличчі залишилися шрами. Цей випадок також трапився на борту літака Delta, після чого компанія внесла зміни в правила у січні 2018 року.

У повідомленні про зміни правил Delta поінформувала, що кожного дня її літаками літає близько 700 службових тварин або тварин для емоційної підтримки – майже 250 тисяч на рік. За словами компанії, клієнти намагалися літати з індичкою, сумчатою летягою, зміями, павуками тощо. У дописі також говориться, що за останні два роки повідомлення про інциденти з такими тваринами – сечовипускання/дефекація, кусання тощо – збільшилися на 84%.

На рейсах Delta службові тварини та тварини для емоційної підтримки повинні сидіти або на підлозі під пасажирським сидінням, або на колінах пасажира, якщо вони менші за дворічну дитину. З липня компанія встановила ліміт – не більше однієї тварини на пасажира, а також заборонила собак породи пітбультер’єр.

Дивіться також: Аеропорт Лос-Анджелеса став першим летовищем, де не забороняється марихуана

Аеропорт Лос-Анджелеса став першим летовищем, де не забороняється марихуана. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

  • 16x9 Image

    Аліна Голіната

    Приєдналася до команди "Голосу Америки" у 2016 році в ролі журналіста і редактора соціальних медіа. До того працювала у сфері маркетингу. В Україні вивчала журналістику, у США - гуманітарні науки. Висвітлює життя української діаспори у США та історії успіху українців.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG