Спеціальні потреби

Прем’єр Австралії назвав позицію Росії щодо літака такою, «яка не витримує критики»


Прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот
Прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот

Обурений прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот назвав реакцію Росії на те, що він назвав «злочином» проти пасажирів і екіпажу збитого малазійського лайнера, «глибоко незадовільною».

Еббот виступив з критикою на адресу посла РФ в Австралії Володимира Морозова, який раніше в п’ятницю зустрівся з австралійським міністром закордонних справ Джулі Бішоп.

За словами Еббота, першою реакцією посла були звинувачення на адресу України, яку він назвав відповідальною за крах літака Malaysia Airlines. В результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту, в тому числі 28 австралійців.

Як заявив Еббот, ідея, що Росія може стверджувати про свою непричетність до катастрофи, оскільки вона відбулася в українському повітряному просторі, «попросту не витримує жодної критики».

«Я хотів би сказати австралійському народу, що, з моєї точки зору, в ситуації, коли підтримувані Росією сепаратисти, судячи з усього, вбили австралійських громадян, використавши для цього, як цілком може виявитися, надану Росією зброю, Австралія дотримується вельми критичної точки зору і вимагатиме якомога повнішого розслідування », – підкреслив

він. За словами Еббота, вкрай важливо «не дозволити Росії перешкодити проведенню повноцінного розслідування, яке дозволить точно встановити, що відбулося».

«Це не випадковість, це злочин», – підкреслив він.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG