Спеціальні потреби

Змії та крокодили загрожують жертвам паводків в Австралії


Рятувальники проводять евакуацію потерпілих внаслідок повені
Рятувальники проводять евакуацію потерпілих внаслідок повені

Австралійська влада закликає мешканців міста Рокемптон, що постраждало від паводків, остерігатися змій та крокодилів. Рептилії заполонили води, які відрізали це місто із 75 тисячами населення від решти Австралії. Мешканців майже 500 будинків було евакуйовано. Жителям міста, що залишилися у зоні стихійного лиха, доставляють продукти першої необхідності за допомогою військових гелікоптерів.

Сильні дощі викликали паводки, які завдали збитків понад 20 містам та 200 тисячам мешканців у штаті Квінсленд на північному сході країни.

Постраждала від повені територія сягає площі Німеччини та Франції узятих разом. Щонайменше 10 осіб загинуло. Влада штату Квінсленду оцінює збитки, нанесені паводками, у мільярди доларів та каже, що потрібно буде принаймні два роки на подолання усіх наслідків стихії.

Державний секретар США Гілларі Клінтон висловила співчуття у зв'язку з втратою життів та нанесеною шкодою та повідомила про готовність США надати Австралії усю необхідну допомогу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG