Спеціальні потреби

Жодних цілеспрямованих кібератак проти проміжних виборів США - Міністерство внутрішньої безпеки


"Не було втручань, пов'язаних із іноземними країнами", - розповідає Кріс Кребс, заступник секретаря Міністерства внутрішньої безпеки

6-го листопада у США відбуваються проміжні вибори. Тролі в соціальних медіа продовжують поширювати дезінформацію, втім, під час проміжних виборів не було будь-яких ознак іноземних кібератак проти виборчої системи США.

Не було втручань, пов'язаних із іноземними країнами​
Заступник секретаря Міністерства внутрішньої безпеки Кріс Кребс​

Секретар Міністерства внутрішньої безпеки Кірстен Нілсен (Kirstjen Nielsen) за кілька годин до закриття виборчих дільниць заявила, що росіяни "тиснули за допомогою всіх можливих засобів і способів".

Втім високопосадовці наполягають, що не було виявлено жодних доказів хакерських зломів виборчих систем. "Не було втручань, пов'язаних із іноземними країнами", - розповідає Кріс Кребс, заступник секретаря Міністерства внутрішньої безпеки.

Деякі виборці були предметом дезінформації, - заявляють чиновники, хоча багато проблем, пов'язаних із виборами можна віднести скоріше до випадковостей, як наприклад, помилкової розсилки виборцям повідомлення, що вибори відбудуться "завтра".

Соціальні медіа швидко реагували на прояви будь-якої навмисної дезінформації
Кріс Кребс​

Соціальні медіа швидко реагували на прояви будь-якої навмисної дезінформації, - додає Кріс Кребс. Про кілька випадків повідомили до правоохоронних органів для розслідування.

Серед проблем із технікою, повідомлялось про зламані сканери бюлетенів. "В багатьох місцях у Брукліні були зламані сканери", - розповідають в боро Брукліну. Зокрема, працівники заявляли про півдюжини несправних сканерів.

Несправність техніки стала справжньою причиною для занепокоєння, бо аналогічну техніку використовує сорок три штати.

Дивіться також: У центрі уваги: Проміжні вибори у США-2018. Відео

У центрі уваги: Проміжні вибори у США-2018. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG