Спеціальні потреби

Асад несподівано відвідав Путіна у Москві


Башар Асад і Володимир Путін у Москві
Башар Асад і Володимир Путін у Москві

Президент Сирії подякував Росії за військово-повітряну кампанію. Путін зазначив, що сирійці воюють з бойовиками «практично поодинці».

Президент Сирії Башар аль-Асад несподівано здійснив візит до Москви, щоб особисто подякувати президенту Росії Володимиру Путіну за його військову підтримку.

Це - перший закордонний візит Асада з часу спалаху сирійської кризи в 2011 році, і він стався через три тижні після запуску Росією кампанії авіаударів по ісламістах в Сирії, що зміцнило сили Асада.

Кремль тримав у секреті візит президента Сирії до ранку середи, коли виклав на своєму офіційному сайті розшифровку початку розмови двох лідерів. При цьому адміністрація Путіна не уточнила, чи залишив Асад Росію після зустрічі в Кремлі.

«Насамперед, я хотів би висловити величезну подяку всьому керівництву Російської Федерації за допомогу, яку вони надають Сирії. Якщо б не було ваших дій і ваших рішень, тероризм, який поширюється в регіоні, поглинув би набагато більшу площу і поширився б на ще більшу територію», - сказав Асад Путіну.

У свою чергу, російський президент заявив, що «сирійський народ практично самотужки чинить опір» бойовикам, зазначивши, що останнім часом сирійська армія здобула значних успіхів у бойових діях.

Він також заявив, що Кремль був змушений діяти в Сирії, оскільки ісламісти, які борються проти Асада, представляли загрозу власній безпеці РФ.

Швидше за все, візит Асада буде використовуватися як підкріплення внутрішніх історій про те, що повітряна кампанія РФ є справедливою й ефективною, а також щоб показати, що вона обтрусилась від української кризи, щоб стати серйозним гравцем на глобальній арені.

Дивіться також: Українці поставили Білорусь вище за США у переліку друзів - опитування

Білорусь кращий друг України ніж США ...Так вирішили українці. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:45 0:00

XS
SM
MD
LG