Спеціальні потреби

Ештон стурбована ескалацією насильства в Україні


У вівторок високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон висловила глибоке занепокоєння з приводу ескалації насильства в Україні і закликала керівництво країни вирішити кризу.

«Я глибоко занепокоєна серйозним загостренням ситуації в Києві та повідомленнями про жертви. Я засуджую будь-яке застосування насильства, у тому числі те, що спрямоване проти громадських чи партійних будівель», - йдеться в заяві Ештон, опублікованій після запеклих зіткнень між поліцією і учасниками антиурядових протестів в Україні.

«Я закликаю керівництво України розв’язати основні причини кризи. У Верховній Раді мають бути прийняті політичні рішення; Україна повинна негайно повернутися до парламентського процесу.

Політичні лідери повинні спільно взяти на себе відповідальність за те, щоб відновити довіру і створити умови для ефективного вирішення цієї політичної кризи», - заявила Ештон.

«Це рішення має включати формування нового всеохопного уряду, прогрес щодо конституційної реформи та підготовку до прозорих і демократичних президентських виборів. Євросоюз готовий допомогти Україні у цьому процесі».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG