Спеціальні потреби

"Сполучені Штати підтримують зусилля України, і я повністю підтримую це теж" - учасник дебатів президентських перегонів США


Вісім політиків візьмуть участь в дебатах республіканців, які організовує Fox News
Вісім політиків візьмуть участь в дебатах республіканців, які організовує Fox News
Ми хочемо мати змогу перемогти на боці України
Аса Гатчинсон, кандидат-республіканець

Сьогодні в американському Мілуокі відбувається перша велика подія президентської кампанії 2024 року - президентські дебати Республіканської партії. Учасники дебатів борються за те, щоб стати єдиним кандидатам від партії на наступних виборах президента.

Вісім політиків візьмуть участь в дебатах. Серед них колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, губернатор Флориди Рон Десантіс, колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, колишній віцепрезидент в адміністрації Трампа Майк Пенс, бізнесмен з Огайо Вівек Рамасвамі, сенатор від Південної Кароліни Тім Скотт, губернатор Північної Дакоти Даг Бургум і колишній губернатор Арканзасу Аса Гатчінсон.

В теперішніх дебатах не бере участь колишній президент США Дональд Трамп, який наразі є фаворитом на здобуття республіканської номінації на пост президента. Як зазначає у своєму аналізі CNN, решта республіканських претендентів змагається за можливість виступити головним суперником Трампа у боротьбі за республіканську номінацію.

Про те, яку роль відіграє питання України у передвиборчих перегонах у США та про їхню позицію щодо допомоги Україні, кореспондент Української служби Голосу Америки Остап Яриш поспілкувався з деякими з учасників дебатів.

Продовжувати підтримувати Україну необхідно, каже в інтерв’ю Голосу Америки учасник дебатів Аса Гатчинсон.

«Якщо подивитись на потреби України - на F-16, на танки Abrams - вони їм потрібні швидко. Я хочу, щоб надання цієї сучасної зброї Україні прискорилося. Для цього потрібне навчання, потрібен час, але нам потрібно скоротити усі шляхи, щоб швидко доставити допомогу українцям. І це важливо, адже зараз ми бачимо, наскільки складним є контрнаступ і повернення територій, тож потрібно більше сил. І ми маємо бути в змозі це забезпечити», - зазначив Гатчинсон в інтерв’ю.

Інший претендент на республіканську номінацію, підприємець Вівек Рамасвамі, в інтерв’ю Голосу Америки зазначив, що війну в Україні потрібно закінчити шляхом підписання угоди, а Росію треба «відтягнути» від Китаю.

Рамасвамі заявив, що він прагне повернути «реалізм Ніксона» в американську зовнішню політику, замінивши ним наявний в обох ключових американських партіях ідеологічний догматизм.

Своєю чергою, Гатчинсон додав: «Сполучені Штати підтримують зусилля України, і я теж повністю це підтримую. Нам слід переконатися, що Україна добре оснащена, і що у неї є засоби, необхідні для боротьби з російським вторгненням. [...] Ми хочемо мати змогу перемогти на боці України».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

  • 16x9 Image

    Остап Яриш

    Кореспондент Голосу Америки в Пентагоні і ведучий щоденних телепрограм Української служби VOA. Приєднався до команди в 2019 році.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG