Спеціальні потреби

Благодійний покер-турнір у Лас-Вегасі збирає гроші для допомоги Африці


У Лас-Вегасі, місті де крутяться гроші, можна пограти у покер не лише на гроші, але й заради благодійної мети. Наприклад, щоб зібрати кошти на допомогу постраждалим від геноциду у Дарфурі, чи привернути увагу громадськості до проблем у Демократичній Республіці Конго. Зірки та професійні гравці у покер взяли участь благодійному турнірі під назвою «Об’єднайся заради Африки», щоб допомогти людям на далекому континенті. Одна з організаторів турніру Енні Дюк хоче щоб ця допомога мала довготривалий ефект.

Енні Дюк говорить:

«Чим більше ми можемо зробити для стабільності та створення робочих місць в регіоні, тим довше працюватимуть зміни які ми приносимо».

За словами організаторів, після чотирьох років проведення турніру, вже видно відчутні результати. За цей час зібрано понад три мільйони доларів. Цього року, зібрані гроші, пішли на будівництво школи у Дарфурі. Боксер Евандер Голіфілд і актор Мет Деймон - серед постійних учасників турніру.

Мет Деймон говорить:

«Будівництво школи у Дарфурі – це чудово і дуже важливо. Люди, які допомагають, бачать, як вони впливають на життя дітей у цьому регіоні».

Саме конфлікт у Дарфурі спонукав організаторів розпочати благодійний турнір. Згодом частину грошей почали виділяти на проекти у республіці Чад і Демократичній республіці Конго. Цього року гравці у покер підтримали міжнародний рух за наведення порядку у сфері видобутку цінних мінералів, які використовуються у виробництві комп’ютерів та мобільних телефонів. Зараз багато копалень у цих країнах контролюють озброєні банди, які нелегально продають видобуті мінерали і привласнюють усі прибутки.

Професійні гравці у покер кажуть, що були вражені тим, що дізналися про життя у Африці.

Говорить Дженіфер Гермон:

«Те що там діється - це жахливо. Мені хочеться плакати. Цей турнір не лише збирає гроші на допомогу але й можливо приверне увагу громадськості до проблем цього регіону»

Місце за гральним столом на турнірі «Об’єднайся заради Африки» коштує 5 тисяч доларів. Переможці зазвичай віддають виграні гроші у благодійний фонд. Учасники кажуть - навіть коли їм не лягає карта, вони знають що у цій грі перемагає кожен.

  • 16x9 Image

    Руслан Петричка

    Руслан Петричка – керівник Української служби Голосу Америки. В журналістиці - з 1998 року. Працював репортером, телевізійним ведучим, продюсером. На Голосі Америки спеціалізуюся на питаннях внутрішньої політики США та українсько-американських відносинах.

XS
SM
MD
LG