Спеціальні потреби

Трамп відзначив День пам’яті жертв геноциду вірмен


Вірмени відзначають День пам’яті геноциду
Вірмени відзначають День пам’яті геноциду

Білий дім оприлюднив заяву президента Трампа з приводу відзначення Дня пам’яті жертв геноциду вірмен, в якій читаємо:

Сьогодні ми пам’ятаємо і вшановуємо пам’ять тих, хто постраждав у результаті геноциду вірменського народу (Meds Yeghern), одного з найбільших масових убивств 20 століття. Починаючи із 1915 року, півтора мільйона вірмен були депортовані, вбиті або змушені йти на смерть у кінцевих роках Османської імперії. Я приєднуюсь до вірменської громади в Америці та в усьому світі, вшановуючи втрату невинних життів і терпіння, яке випало на так багато людей.

Коли ми згадуємо цю похмуру сторінку в історії людства, ми також визнаємо живучість вірменського народу. Багато вірмен збудували нове життя у Сполучених Штатах і внесли незабутній вклад у нашу країну, пам’ятаючи водночас історичну батьківщину, в якій їхні предки створили одну з найбільших стародавніх цивілізацій.

Ми мусимо пам’ятати злочини, щоб запобігти їх повторенню у майбутньому. Ми вітаємо зусилля турків і вірмен визнати болісне минуле і примиритися з цим, що є вирішальним кроком у напрямку будівництва основ справедливішого і толерантнішого майбутнього.

Дивіться також: Трамп хоче захистити вироблені у США товари й переглянути програми робочих віз

Трамп хоче захистити вироблені у США товари й переглянути програми робочих віз. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG