Спеціальні потреби

Ректори Гарвардського, Пенсильванського та Массачусетського університетів свідчитимуть перед Конгресом щодо антисемітизму серед студентів


На фото: прихильники Ізраїлю протестують проти антисемітизму біля Конгресу у Вашингтоні, США, 14 листопада 2023 року. REUTERS/Elizabeth Franz
На фото: прихильники Ізраїлю протестують проти антисемітизму біля Конгресу у Вашингтоні, США, 14 листопада 2023 року. REUTERS/Elizabeth Franz

Очільники Гарвардського, Массачусетського та Пенсільванського університетів дадуть свідчення перед Конгресом наступного тижня на слуханнях щодо антисемітизму у кампусах провідних американських навчальних закладів.

Слухання призначені на 5 грудня у комітеті Палати представників з питань освіти та праці, інформує комітет.

Як повідомляє CNN, подія зумовлена зростанням напруженості у студентських містечках після терористичну нападу бойовиків угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, а також через питання відповідальності з боку керівництва університетів за антисемітські виступи їхніх студентів.

Видання цитує представницю Республіканської партії, очільницю названого комітету Вірджинію Фокс, яка обіцяла “притягнути керівників університетів до відповідальності за прояви антисемітизму”.

“Адміністратори коледжу здебільшого стояли осторонь, дозволяючи жахливій риториці тліти та зростати”, – цитує CNN заяву Фокс.

Ректори коледжів та університетів, за її словами, несуть відповідальність за підтримку безпечного навчального середовища для своїх студентів і співробітників.

У Гарварді назвали негативну реакцію на першу відповідь з університету на атаку ХАМАСу “найсерйознішою кризою, з якою зіткнувся університет” за 12-річний термін перебування на посаді нинішнього ректора.

Останніми тижнями, нагадує CNN, у кампусах американських коледжів відбулися сотні протестів і “контрпротестів”, деякі з яких переросли в насильство.

Минулих вихідних трьох палестинських студентів застрелили в Берлінгтоні, штат Вермонт. Влада наразі з'ясовує, чи напад був мотивований ненавистю.

Міністерство освіти CША отримало численні скарги про ймовірні випадки антисемітизму та ісламофобії.

А окремі донори університетів погрожували припинити фінансові пожертви через прояви антисемітизму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG