Спеціальні потреби

У США школярі змагаються за право заспівати гімн на День незалежності


Гімн, який відкриває концерт на честь Дня Незалежності, виконуватиме школярка з Балтимору.

Національний гімн, який за традицією відкриває концерт на честь Дня Незалежності, цього року співатиме школярка, яка перемогла у спеціальному конкурсі талантів.
Проспівати американський гімн – справа не з легких.
Кілька десятків школярів віком від 8 до 17 років ризикнули позмагатися за шанс виконати гімн на День Незалежності разом з симфонічним оркестром міста Балтимор.

«Чотири судді оцінювали виступи конкурсантів. Ми дивилися на їхні вокальні дані, презентацію і звичайно силу голосу, адже їм доведеться звучати сильніше ніж звучить оркестр», - розповідала про змагання суддя Лора Фармер.

Переможцем конкурсу стала Кесіді Гамільтон. Вона заворожила журі своїм голосом.

«Я думаю, що закохалася в музику ще в початковій школі. Але лише десь в 14 років зрозуміла, що хотіла б цим займатися все моє життя», - каже дівчина.

Адалія Хіменес перемогла у цьому ж конкурсі 3 роки тому, коли їй було лише 11. Сьогодні вона дає Кесіді цінні поради.

«Треба спробувати не нервувати і просто отримати задоволення. Все пролетить як одна мить. Я б хотіла ще раз через це пройти», - говорить Адалія.

Після концерту з симфонічним оркестром Адалія часто виступає і мріє про кар‘єру естрадної співачки. А Кесіді сподівається що виконання гімну на День Незалежності також відкриє їй дорогу у професійну музику.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG